En flot og klassisk Chateauneuf, der aldrig skuffer.
Efter høsten modnes druerne i 2-3 uger i tanke, hvorefter halvdelen af vinen lagres på 228 liters egetræsfade fra Bourgogne, og resten i ståltanke.
18 måneder efter høsten, tappes vinen på flaske, og lagres yderligere i 6 måneder før salg.
Denne vin kan med fordel lagres i 5-8 år før den drikkes, eller længere, afhængigt af lagringstemperatur osv.
Drikkes den ung, kan en dekantering anbefales, og en serveringstemperatur på cirka 18 grader.
Dette er en flot flaske, med våbenmærke fra Mont Redon, og en dybrød vin, der præsenterer sig flot i glasset. Vinen er blandt andre lavet på de klassikske Rhône druer - Grenache, Chinsault og Syrah.
Duften er kraftig, med strejf af egetræ fra fadene, frugt og krydderi. Smagen er kraftig og intens, med en lang eftersmag. Især som en ung vin er smagen præget frugt, og flotte syrer, mens den ved flere års lagring udvikler sig til en elegant vin, med større dybde og finesse.
Skal der mad til, kunne det være kraftige oste, kødretter eller lignende, der klædes af en kraftig vin.
|
|